Hof van Keet

Oud Ade | Zuid-Holland | 52° 09° NB, 4° 32° OL

Voor de herbestemming van het terrein van het huidige ‘Groene Hart Recreatie’ hebben wij een hoogwaardig tiny house woonpark ontworpen. Het terrein krijgt een open en ruraal karakter, waarbij de centrale as door een boomgaard met diverse fruitbomen slingert. Aan deze hoofdrouting bevinden zich in kleine groepjes, de tiny houses. Dit zorgt voor vrije groene  tussenruimtes die grotendeels als collectieve ruimtes ingericht zullen worden. Door het gebruik van bloemrijke randen op de wandelpaden ontstaat er een weelderige en natuurlijke sfeer met voldoende voedsel voor bijen, vlinders en andere insecten.

Het uitgangspunt van het plan is “Samen”, waarbij samen met de natuur en elkaar wordt gewerkt. Om dit laatste te bereiken zijn enkele centrale voorzieningen opgenomen in ons ontwerp. Denk aan een wasserette, gemeenschappelijke woonkamer met keuken én flexibele werkplekken, bergingen voor fietsen of tuingereedschap, een klusplek, moestuin, pluktuin, boomgaard, permacultuur tuin en aanlegsteigers met deelboten. Het overgrote deel van deze voorzieningen worden gerealiseerd in de bestaande loods. Deze wordt tevens voorzien van de benodigde zonnenpanelen.

Deze ingrepen zullen het terrein transformeren van een gesloten en verwaarloosd terrein met leegstaande kavels en (bijna) permanent verblijf, naar een hoogwaardig tiny house woonpark met een open en ruraal karakter. De tiny houses zullen allemaal vrij zicht hebben naar buiten, wat zorgt voor een gevoel van ruimte en vrijheid. Door binnen het ontwerp gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes te integreren, wordt de wens om een levendige gemeenschap te creëren nagestreefd. Hierbij staan samenwerken met elkaar en natuur centraal.

PROJECTDETAILS

OPDRACHT
42 Tiny houses en voorzieningen
OPDRACHTGEVER
C. van Ewijk
E. van der Zijden
PERIODE
2022 - Heden
STATUS
In ontwikkeling
ONTWERPTEAM
Hayke Zweede
Bob Zanders
Rinke Hendriks

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.