Wij hebben het mooiste vak dat er is, vinden we zelf. Waarom? Op de prachtigste plekken op aarde mogen wij nieuwe nederzettingen creëren, waarin alle facetten van stedenbouw, landschapsarchitectuur, ontwerp en utiliteitsbouw samenkomen. Voor ons een grote speeltuin om uw en onze visie in te laten samenkomen. En uiteindelijk duizenden vakantiegangers een fijne tijd te bezorgen. Wat wil je nog meer?

“Een recreatiepark moet ook uitnodigen voor een avondwandeling.”
Visie

Beleving op drie niveaus


Bij recreatie-resorts draait het om vrije tijd, genieten en beleving. Daarvoor ontwikkelen wij een visie op drie niveaus. We kij­ken naar het park als geheel en maken een stedenbouwkundig plan, waarbij zichtbaarheid, afwisseling, mooie zichtlijnen en de routing  belangrijk zijn.

Daarbinnen maken we een optimale verdeling van recreatiewoningen. Ons doel: ze in hun directe context tot hun recht laten komen, met oog voor ligging, uitzicht, privacy en toegankelijkheid.

De laatste stap is de indeling van de woning. We willen een prettige verblijfsruimte creëren én een directe relatie met de omgeving leggen. Uw gasten zijn vrij en in een goede stemming, dus die willen grenzeloos genieten, zonder harde scheiding tussen binnen en buiten!

“Een park is extra aantrekke­lijk met veel variatie in zichtlijnen, intieme plekken en gevarieerde architectuur.”
Landschap
Landschap
Architectuur
Architectuur
Interieur
Interieur
Aanpak

Lekker lokaal


In onze ontwerpen gaan we uit van wat er al is. Vaak liggen recreatieparken in mooie gebieden met een eigen historie, cultuur en uitstraling. Deze kwaliteiten nemen we mee en vertalen die in een ontwerp met fijnzinnige details, materialen, structuren of vormentaal.

Onze ontwerpvisie passen we aan op uw wensen en ambities. Wij gaan voor een echt uniek park met een uitstraling die mensen aantrekt en die alleen op die bijzondere locatie tot zijn recht komt. Daarbinnen is ruimte voor veel variatie, privacy en sfeer.

“Vakantiegangers moeten de omgeving ook vanuit het huisje beleven. Daarvoor komen ze naar die bepaalde plek!”
Diensten

Van initiatie tot verkoop


Het liefst zitten we vanaf het allereerste begin om tafel, om samen tot een uitgebalanceerde visie te komen. Dan komen we het best tot ons recht en levert het proces voor u het meeste op. En als het nodig is werken we voor specifieke onderdelen samen met onze partners.

WAT WE DOEN VOOR U:

 • stedenbouwkundige visie
 • haalbaarheidsstudie
 • programma van eisen
 • beeldkwaliteitsplannen
 • architectonische visie
 • structuurontwerp
 • voorontwerp
 • definitief ontwerp
 • verkooptekeningen

Wij werken onder andere samen met: Boiten Ingenieurs en Croonen architecten

Team

Maak kennis


Wij zijn Recreatiearchitectuur en wij houden van een goede vakantie. Daarom ontwerpen we het liefste resorts waar we zelf ook graag zouden komen. Dan voelt het goed. Ons team van specialisten heeft dan ook al vele jaren ervaring. Niet alleen in vakantie vieren, maar ook in architectuur en de speciale dynamiek en eisen die spelen rondom recreatie.

Wil je eens van gedachten wisselen over je eigen ideeën? Je bent van harte welkom in hartje Arnhem. Ondertussen stellen we graag het team aan je voor.

Hayke Zweede
Architect | eigenaar

Al ruim 20 jaar werk ik aan recreatieprojecten in binnen- en buitenland. Het is prachtig om op locaties waar vaak nog weinig is iets nieuws te mogen creëren. In mijn vrije tijd geef ik les aan de academie van bouwkunst in Arnhem.

Bob
Bob Zanders
Architect

Als architect betrokken zijn bij de realisatie van een gebouw, vanaf de eerste schets tot de laatste steen, dat maakt dit voor mij een geweldig beroep. Daarnaast ben ik als staflid van ArtEZ betrokken bij het opleiden van studenten zodat ook zij dit mooie vak kunnen uitoefenen.

Rinke
Rinke Hendriks
Ontwerper

Sinds 2021 ben ik werkzaam binnen RECREATIEarchitectuur, waarbij ik betrokken ben bij verschillende fasen van het proces. Naast mijn werkzaamheden als ontwerper bevind ik me in de afrondende fase van de master Architectuur in Arnhem, met als doel het verbreden van kennis en het behalen van mijn architectentitel.

Het team
Samenwerken bevorderd creativiteit

Wij zoeken regelmatig nieuwe teamleden en enthousiaste stagiairs. Meedoen? Neem gerust contact met ons op.

klanten

Wij werken onder andere voor:


 • Dormio Leisure Development bv
 • Van Wijnen Recreatiebouw Deventer
 • Landal GreenParks
 • Driestar b.v.
 • Yoko Village
 • Hofresorts
Vacatures

Komt u ook recreëren?


Wij zoeken regelmatig nieuwe teamleden en enthousiaste stagiairs. Meedoen? Stuur een open sollicitatie met een actuele cv naar zweede@recreatiearchitectuur.nl of bel voor info naar Hayke Zweede via 06 – 27 38 92 54

Samenwerken?

Laten we kennismaken.
Pijl
Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.