Jachthaven Lemmer

Lemmer | Friesland | 52° 85′ NB, 5° 69′ OL

Het Eco Resort is uniek voor het eiland, met verschillende luxueuze appartementen en woningen. In deze natuurlijke omgeving zijn 450 woon- en verblijfseenheden gepland, met voorzieningen, vele zwembaden, eco-attracties, horeca en winkels. In de eerste fase worden 180 eenheden gebouwd.

Het landschap heeft flinke hoogteverschillen en de bebouwing wordt naar de heersende windrichting georiënteerd voor het ventileren en koelen. De aanwezige flora blijft zoveel mogelijk intact en voor nieuwe aanplant gebruiken we inheemse soorten.

We hebben 3 woningtypen ontworpen, elk met zijn eigen kwaliteit: uitzicht, veel ruimte om de woning of een lagune voor de deur. De woningen uit de eerste categorie krijgen het meest vrije uitzicht op het meer.

De villa’s met ruimte krijgen vrij uitzicht naar de omliggende natuur. Deze woningen liggen ook hoger en hebben meer privacy rondom.

In het midden liggen woningen aan twee zwemlagunes, elk met een eigen (compact) strandje.

Het open gedeelte van de woningen (woonkamer en keuken) krijgt natuurlijke ventilatie voor de koeling. De gesloten ruimten (slaapkamers en sanitair) hebben een airco. Het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt.

Projectdetails

Opdracht
Ontwerp voor 72 appartementen en 10 woningen op palen
Opdrachtgever
Dormio Leisure Development bv
Periode
2019
Status
Afgerond schetsontwerp
Ontwerpteam
Hayke Zweede
Jachthaven Lemmer
Jachthaven Lemmer
Jachthaven Lemmer
“Individuele panden geven het plan menselijke maat”
Jachthaven Lemmer

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.