Recreatiepark Krk Stigar

Krk | Kroatië | 45° 03′ NB, 14° 53′ OL

De locatie ligt op enkele kilometers van het centrum van Krk en ligt op slechts een paar honderd meter van het strand. Het zeer grootte terrein van 26ha wordt opgesplitst in 2 fasen. In fase 1 wordt 16ha ontwikkeld. 3ha centrumgebied , 8Ha met 155 vrijstaande recreatiewoningen en 5Ha groengebied.

Het plan heeft als hoofddrager een groenstructuur, die alle planonderdelen onderling verbindt en als loop/fietsroute gebruikt kan worden. Binnen deze groenstructuur zijn diverse verschillende recreatieve functies mogelijk.

Bovenaan de heuvel, waar ook de entree van het park is, is het centrum gebied gepositioneerd. In het centrum zijn diverse faciliteiten, zoals horeca, winkels, receptie, zwembad, parkeren, etc.

De rest  van het gebied wordt ingevuld met recreatiewoningen (4p, 6p en 8p). De woningen zijn allemaal gericht op het uitzicht, de zon en het groen. De ontsluiting bestaat uit een hoofdweg, die aan de buitenzijde van het plangebied ligt. De woningen zelf liggen aan rustige sub-wegen. De wegen en de groenzone worden zoveel mogelijk van elkaar gescheiden.

Projectdetails

Opdracht
Recreatiepark met 22 hotelkamers, 191 recreatiewoningen en diverse algemene voorzieningen, zoals zwembad, horeca, winkels, receptie, etc op 26,5ha.
Opdrachtgever
Dormio Leisure Development bv
Periode
2015
Status
Afgerond
Ontwerpteam
Hayke Zweede
In samenwerking met
In dienst bij Factor architecten
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar
Recreatiepark Krk Stigar

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.