Recreatiepark Maasbommel

Maasbommel | Gelderland | 51° 82° NB, 5° 54° OL

In dit plan ontwikkelen we een nieuw recreatiepark met 191 verblijfseenheden en diverse centrale voorzieningen. Het park krijg een Zuid-Europese sfeer, uniek voor deze regio.

Voorzieningen
De receptie is vanaf de dijk meteen zichtbaar. In het gebouw komen ook kantoren en een kleine supermarkt. Midden in het park is het centrum gepositioneerd. Het centrum bestaat uit 3 hoofdfuncties in 3 verschillende gebouwen: restaurant, speelhal en zwembad. Elk gebouw is makkelijk aan te passen of uit te breiden en de overdekte buitenruimte is het verbindende element. Zo ontstaat een sfeervolle, speelse en functionele omgeving. De knusse buitenruimte heeft ook uitzicht op het water.

Woningen
Voor de duurzame woningen is het van belang om rekening te houden met de oriëntatie.

Zo moet de dakrichting optimaal zijn voor zonnepanelen. En de dakoverstekken aan de zuidkant voorkomen zoveel mogelijk opwarming door de zon.

Elke woning heeft 2 volumes die te roteren zijn, afhankelijk van de locatie. Dit zorgt voor een afwisselend beeld in het park. Volume 1 is van hout, met een grote glazen hoekpui voor maximale interactie met de omgeving. Hierin zijn ook de woonkamer en keuken geplaatst. De dakoverstek is hier ook de overkapping voor de veranda. Volume 2 is gesloten en bevat de slaapkamers, de badkamers en de entree. De witte muren en kleine ramen beperken de opwarming zoveel mogelijk.

Projectdetails

Opdracht
191 recreatiewoningen en centrale voorzieningen
Opdrachtgever
Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland bv
Dormio Leisure Development bv
Gebruiker
Dormio Resorts & Hotels
Periode
2019 - Heden
Status
Schetsontwerp
Ontwerpteam
Hayke Zweede
In samenwerking met
In dienst bij Factor architecten
Maasbommel
Maasbommel
Maasbommel
3D model schetsontwerp
Maasbommel
Maasbommel
Maasbommel

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.