Uitbreiding Park Aelderholt

Aalden | Drenthe | 52° 80° NB, 6° 71° OL

Gelegen aan de rand van het Drentse dorp Aalden is Park Aelderholt onderdeel van een groene omgeving met een inspirerende geschiedenis. De uitbreiding van het huidige park kenmerkt zich door toevoeging aan groene openheid van het landschap. Een knipoog naar de geschiedenis zal de interesse van de bezoeker wekken.

Eén van de karakteristieke bezienswaardigheden in de directe omgeving, de hunebedden, hebben als inspiratiebron gediend voor het ontwerp van de woningen.

De hunebedden zijn gebaseerd op het oeroude principe van stapelen. Stapelingen maken een solide en stevige indruk, zeker als ook de elementen waarmee deze is op­gebouwd robuust zijn. De staande draagstenen worden bij de woningen uitgevoerd in ruw metselwerk. De open ruimte tussen de stenen heeft een hedendaagse en con­trasterende lichte invulling van hout en glas gekregen.

Weersinvloeden als zon, regen en wind zullen in verloop van tijd de woningen een eigen karakter geven met als gevolg een dynamisch palet. Stimulans van variatie is versterkt door verschillende woninggroottes te voorzien van vergelijkbaar maar contrasterend materiaalgebruik. Een balans tussen een donkere steen met een lichte houten invulling of een lichte steen in combinatie met een donkere houten invulling.

Een ervaring tussen de hunebedden van Drenthe.

Projectdetails

Opdracht
Ontwerp voor 60 nieuwe luxe recreatiewoningen: 8p, 10, 12p en 16p
Opdrachtgever
Van Wijnen Recreatiebouw bv
Gebruiker
Landal Greenparks
Periode
2020 - 2021
Status
Gerealiseerd
Ontwerpteam
Hayke Zweede
Lean Sas
In samenwerking met
Croonen architecten
Uitbreiding Aelderholt
''Stapelen met hunebedden, compositie van structuur en ritme''

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.