ECO RESORT CURACAO

Sint Willibrordus | Curaçao | 12° 11′ NB, -69° 04′ OL

Het Eco Resort is met verschillende luxueuze appartementen en woningen uniek voor het eiland. In deze natuurlijke omgeving zijn 450 woon- en verblijfseenheden gepland, met voorzieningen, zwembaden, eco-attracties, horeca en winkels. In de eerste fase worden 180 eenheden gebouwd.

Het landschap heeft flinke hoogteverschillen en de bebouwing wordt naar de heersende windrichting georiënteerd voor het ventileren en koelen. De aanwezige flora blijft zoveel mogelijk intact en voor nieuwe aanplant gebruiken we inheemse soorten.

We hebben 3 woningtypen ontworpen, elk met zijn eigen kwaliteit: uitzicht, veel ruimte om de woning of een lagune aan het terras. De woningen uit de eerste categorie krijgen het meest vrije uitzicht op het meer.

De villa’s met ruimte krijgen vrij uitzicht naar de omliggende natuur. Deze woningen liggen ook hoger en hebben meer privacy rondom.

In het midden liggen woningen aan de zwemlagunes, elk met een eigen strandje.

Projectdetails

Opdracht
Ecoresort op 126ha. met in fase 1 ca. 180 recreatieeenheden (65 woningen/appartementen, 75 luxe recreatiewoningen en 40 hotelkamers)
Opdrachtgever
Dormio Leisure Development bv
Janssen de Jong Curaçao & Bonaire
Gebruiker
Dormio Resorts & Hotels
Periode
2019 - heden
Status
In ontwikkeling
Ontwerpteam
Hayke Zweede
Bob Zanders
Rinke Hendriks
In samenwerking met
Zarja Architecture
Boiten Ingenieurs
Aannemer
Janssen de Jong Caribbean
Coral Estate Curacao
Landschap
Binnen de landschapsarchitectuur maken we gebruik van de aanwezige hoogteverschillen en de bestaande natuurlijke elementen. Voor de herinrichting van het gebied houden we rekening met de aanwezige flora en fauna en proberen we zo veel mogelijk gebruik te maken van inheemse soorten. Ook het opvangen en gebruiken van regenwater is een belangrijk onderdeel van het plan. We streven naar een harmonieuze balans tussen de natuur en de ingrepen die we doen.
Coral Estate Curacao
Energieverbruik
Passieve energie is een prachtig instrument om de recreatiewoningen efficiënter en duurzamer te maken. Door de woning op te splitsen in open en gesloten gedeelten, kunnen we een aangenaam leefklimaat creëren met natuurlijke ventilatie in de woonkamer en keuken. In de gesloten ruimten zoals slaapkamers en sanitair, zorgt de massieve schil met kleinere openingen en een airco op zonne-energie voor een comfortabel binnenklimaat.
Coral Estate Curacao
Coral Estate Curacao
Coral Estate Curacao
Maquette receptiegebouw
Plattegrond receptiegebouw
Impressiebeeld bar

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.