Golden Rock Resort St Eustatius

Oranjestad | St Eustatius | 17° 48° NB, 62° 95° WL

Aan de voet van de vulkaan The Quill ligt het vijfsterrenhotel Golden Rock Resort. Een rustige oase met zo’n 55 wooneenheden die zorgvuldig in het groene landschap zijn ingepast. En door de terrassenbouw, en de eenlaags uitvoering, hebben ze allemaal een panorama zicht op de oceaan.

Privacy en het uitzicht. Dat zijn de twee belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp van de woning. Daarom gaan wij voor een robuuste schil met verschillende functies. Hij beschermt tegen orkanen en opwarming door direct zonlicht, en hij zorgt voor privacy  en afbakening van de buitenruimte.

De woningen hebben grote glasvlakken voor maximaal uitzicht op de oceaan en een vloeiende overgang tussen de binnenruimte en de buitenruimte. Ook vanuit de master bedroom heb je een fantastisch uitzicht. Functies in de woning die meer geslotenheid verlangen, zoals een toilet of een technische ruimte, zijn vormgegeven als houten volumes.

Daarnaast staan de woningen op een robuuste plint van natuursteen of beton. De ingang aan de wegzijde is op gelijke hoogte met de plint. Vanwege het aflopende terrein komt de plint aan de andere kant boven het maaiveld uit. Dat zorgt voor een vrijer uitzicht. Daar hoort natuurlijk een infinity pool bij.

In de plint is ruimte voor individuele wensen, zoals een fitnessruimte, een bioscoopkamer, een wellness of een gastenverblijf.

Projectdetails

Opdracht
Ontwikkel en architectonische visie
Periode
2020-2021
Status
Afgeronde architectonische visie
Ontwerpteam
Hayke Zweede
In samenwerking met
Dormio projecten bv
Croonen architecten
Golden Rock Resort St. Eustatius
Groene hoofdas

Het resort kent een hoog voorzieningenniveau. Al deze voorzieningen kunnen worden bereikt via de fraaie groene hoofdas. Deze hoofdas is een groen corridor, die als wandelroute dient, maar is ook een plek waar verbleven en gerecreëerd kan worden. Vanuit de voorzieningen in plandeel 1 (receptie en restaurant) beginnen 2 routes richting plandeel 2. Bij de samenkomst van deze twee routes is een intieme, door groen omsloten, lagune gemaakt. Vanuit dit punt loopt de route door tot de lifestyle community oase. Deze grote groene ruimte tussen plandeel 2 en 4 bestaat uit 2 delen: een zout binnenmeer met strand en een infinity view en daarnaast een park gedeelte waar diverse activiteiten georganiseerd kunnen worden. Vanuit dit parkgedeelte loopt de route nog door in plandeel 4 tot de rand van het klif, waar een spectaculair uitzicht over de oceaan te ervaren is. Op deze plek kan een kleine faciliteit gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld een natuurlijke hottub uitgehakt uit de rotsen, of een kleine bar.
Golden Rock Resort St. Eustatius
Golden Rock Resort St. Eustatius
Golden Rock Resort St. Eustatius
Golden Rock Resort St. Eustatius
Golden Rock Resort St. Eustatius

Wilt u meer weten over onze projecten?

en wat we voor u kunnen betekenen.
Pijl

Vul uw gegevens in, dan nemen we contact met u op.